Te casatoresti cu persoana pe care o iubesti cel mai mult pe lumea asta si atat conteaza, restul lucrurilor sunt detalii pe care le vei vedea mai frumoase daca esti relaxat de aceea iti spun cateva dintre problemele cel mai des intalnite la nunti si cateva solutii posibile.

 • Daca nu vreti sa va stresati cu organizarea si sa pierdeti prea mult timp cautand restaurant, formatie, invitatii etc. luati un wedding planner, va fi tot nunta voastra si va tine cont de dorintele voastre, dar veti munci mai putin.
 • Parintii vor intotdeauna altceva decat vreti voi, daca nu este asa inseamna ca sunteti norocosi, incercati sa le satisfaceti si lor cateva dorinte sau sa-i faceti responsabili de anumite parti din nunta, dar nu renuntati la lucrurile pe care le vreti cu adevarat.
 • Un program bine pus la punct va scapa de agitatia specifica nuntilor. Nu uitati sa intrebati fiecare furnizori de cat timp are nevoie pentru a-si face treaba bine – make-up artist, hair stilist, fotograf, cameraman, adaugati si timpul petrecut pe drum si eventual 15 minute intarziere pentru fiecare activitate – imbracatul miresei/mirelui, turta si alte traditii, sedinta foto etc.
 • Sedinta foto din ziua nuntii ar fi ideal sa dureze minim o ora, in prima parte se vor face pozele cu nasii, domnisoarele si cavalerii de onoare – 20 min, dupa care va recomand sa ramana doar mirii.

fotograf nunta

 • Nu uitati sa mancati si sa beti apa.
 • Alegeti cativa prieteni pe care sa-i rugati sa va ajute – sa nu uitati diverse lucruri acasa, sa aranjeze rochia, sa se ocupe de asezarea invitatilor la mese etc.
 • Incercati sa delegati pe cineva cu nemultumirile invitatilor, ar fi ideal sa nu ajunga la urechile voastre, mai ales ca intotdeauna se va gasi cineva nemultumit de lucruri nesemnificative.
 • Pregatiti-va pentru mai multi invitati, dar asteaptati-va la mai putini. Nu semnati contractul pentru numarul exact de persoane care au confirmat, oamenilor le este de obicei greu sa spuna nu, in medie 5 cupluri nu apar.
 • Puneti dansul mirilor dupa servirea aperitivului. Dansul vostru va destinde atmosfera si va ridica invitatii de la mese.
 • Momente artistice – pana la servirea aperitivului invitatii tind sa se plictiseasca, puteti sa-i indemnati sa faca poze la coltul foto sau  sa  aduceti un magician care sa faca diverse trucuri la mese. Il recomand cu drag pe Paul Lungu pentru magie.
 • Stabiliti numarul de programe cu formatia/dj si genul de muzica pe care vreti sa-l ascultati, dar sa le oferiti si libertatea de a schimba ritmul in cazul in care invitatii se distreaza mai bine pe alt gen de muzica. Formatia sau dj-ul ar trebui sa simta asta.
 • Nu te stresa ca se ia machiajul, majoritatea make-up artistilor folosesc produse de calitate care raman pe fata pana a doua zi chiar daca esti pupata de toata lumea.
 • Tineti cont de sugestiile persoanei care se ocupa de aranjamentele florale si alegeti flori care nu sunt foarte sensibile la caldura. Buchetele si lumanarile ar trebui sa fie puse intr-o masina cu aer conditionat pentru a rezista mai mult timp. Daca nu esti multumita de buchet poti merge rapid la o florarie iris sau la patchouli – nu sunt foarte ieftini, dar au flori variate si fac buchete frumoase pe loc.

fotograf nunta buchet mireasa

Trusa “just in case”: ace de siguranta (mai ales daca vrei sa-ti schimbi pantofii la restaurant), ac si ata alba/ivoire, spray pentru indepartarea petelor si o bucata alta de tul gros (exista un astfel de produs la amway, dai cu spray pe zona murdara si freci cu tul), rujul preferat, pudra si o pensula mare, servetele uscate si umede, plasturi, parfum, agrafe.

Daca in ziua nuntii s-a intamplat ceva ne puteti cere ajutorul, suntem convinsi ca putem gasi o solutie.